PL naar LED

PL-I lamp vervangen door led

De PL lamp past steeds minder binnen onze huidige verlichtingswensen. De nieuwe verlichtingstechnologieën en veranderde behoefte van de maatschappij, om zo efficiënt en duurzaam mogelijk door het leven te gaan dragen bij aan de overstap naar LED verlichting.

Waarom kiezen voor LED-verlichting

De keuze voor een led lamp brengt vele voordelen met zich mee. Wanneer we led verlichting vergelijken met de traditionele PL lamp, dan is een led lamp efficiënter en duurzamer in gebruik. Ook bevat de verlichting geen schadelijke stoffen, zoals kwik. U bespaart ook nog op uw kosten door het lagere energieverbruik.

Energiebesparing met LED-lampen

Op het eerste oog lijkt een PL-lamp goedkoper, door de lage aanschafprijs. Maar het energieverbruik van de PL lampen ligt veel hoger. LED lampen zijn efficiënter en zetten een groter deel van de energie om in licht, waardoor ze minder energie verbruiken en toch hoge kwaliteit leveren.

De uitfasering van TL verlichting en PL verlichting zorgen voor een overstap op LED verlichting, waardoor het energieverbruik daalt. Zo werken we aan een beter milieu, terwijl de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Vergelijking tussen het verbruik van een PL-lamp en LED

Een PL-c lamp vervangen door led biedt voordelen zoals energiebesparing, langere levensduur en een verbeterde lichtkwaliteit. Maar om hoeveel verbruik gaat het?

Een lamp PL van 18 watt levert evenveel licht als een LED lamp van 8 tot 10 watt. Daarnaast biedt LED verlichting een dubbel zo lange levensduur. Een LED lamp is makkelijker te recyclen, uiteindelijk zijn al deze aspecten beter voor het milieu.

De kosten van jouw PL-lamp per uur

De gemiddelde kosten variëren per land en per energieleverancier. Laten we voor dit voorbeeld zeggen dat de energiekosten €0,20 per kWh zijn. De formule die we toepassen is:

 

Kosten per uur = (Vermogen van de lamp in kW) x (Kosten per kWh)

In dit geval, met een PL-lamp van 18 watt, moeten we het vermogen omrekenen naar kilowatt (kW) door het wattage te delen door 1000 (om van watt naar kilowatt te gaan):

18 watt = 18/1000 = 0,018 kilowatt (kW)

Stel dat de energiekosten €0,20 per kWh zijn:

Kosten per uur = 0,018 kW x €0,20/kWh = €0,0036 per uur

Dus, in dit voorbeeld zou de kostprijs van het gebruik van een PL-lamp van 18 watt per uur ongeveer €0,0036 zijn, wat neerkomt op 0,36 eurocent. 

De impact van jouw PL-lampen op het energieverbruik

De PL-lampen hebben een redelijk goede energie-efficiëntie in vergelijking met de traditionele gloeilampen. Maar zijn niet zo zuinig als LED verlichting.

PL lampen en LED-lampen van Gloeilampgoedkoop

Bij Gloeilampgoedkoop beschikken we over een groot assortiment, zowel PL lampen als LED lampen. De PL lampen verdelen we in de volgende categorieën PL-s lamp, PL-l lamp, PL-c lamp en PL-s lamp. Elke categorie heeft zijn eigen specificaties, afmetingen en fittingen. Om u PL lamp aan te sluiten kiest u voor een bijpassende pl lamp armatuur, deze hebben dan ook verschillende toepassingen. 

Wilt u uw PL lamp vervangen, dan is de led PL lamp een goed alternatief. De lamp geeft ondanks het lage wattage evenveel licht als een traditionele lamp, ook heeft het een langere levensduur en is zuiniger in het verbruik. 

Naast traditionele verlichting beschikken wij over een breed assortiment aan LED lampen. Met verschillende maten, vormen en fittingen. Onze verlichting is ook in gekleurde lampen verkrijgbaar. Uiteindelijk verbruikt een LED lamp ongeveer de helft minder dan een PL lamp.