Halogeenlamp en halogeen lampjes

Halogeenlampen zijn geliefd om hun veelzijdigheid. Bovendien zijn ze goed dimbaar. De halogeenlamp is een van de klassieke lampen op dit moment. Toch zijn ze moderner dan de gloeilamp. Halogeenlampen geven zeer helder licht van goede kwaliteit en worden vaak gebruikt in peren met helder glas. Halogeen lampen bestaan in vele soorten en maten. Zo hebben we halogeen peertjes met de vertrouwde e27 fitting, halogeen met bajonetfitting, maar ook meerdere halogeen spotjes of G4 halogeen

Hulp nodig
bij uw keuze?
Edward van Gloeilampgoedkoop
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-12 van 785

Aflopend sorteren
Pagina
per pagina

Kleine halogeen lampjes kopen

Kleine halogeen lampjes zijn er in vele soorten en maten. De meeste bekende zijn 12 volt halogeenlampjes met een G4 of G9 insteekfitting. Deze kleine capsule lampjes zijn erg klein en hebben twee pinnentjes. Je steekt deze meestal in een lamphouder die werkt met 12 volt. Daarnaast zijn er ook nog buislampjes met een kleine fitting. Denk dan bijvoorbeeld aan een halogeen lamp voor in de koelkast, afzuigkap of naaimachine. 

Hoe werkt halogeen verlichting?

Halogeen lampen, halogeen insteeklampjes en halogeen spotjes werken net zoals een gloeilamp met een gloeidraad. Het verschil is dat halogeen verlichting werkt met gas in het glas. Hierdoor gaat de gloeidraad langer mee en de lamp minder snel kapot. Ook is het glas van de gloeilamp zelf van kwartsglas waardoor het tegen hogere temperaturen bestand is. Halogeen verlichting heeft doorgaans een hogere lichtopbrengst dan een gloeilamp.

Halogeen lamp verboden?

Sinds september 2018 heeft de Europese Unie halogeen verboden in Europa. Dat wil zeggen de productie en verkoop van nieuwe voorraad. Dit heeft de EU gedaan om het stroomverbruik in Europa te verlagen en het gebruik van zuinigere alternatieven te stimuleren. Echter hebben wij een grote bestaande voorraad halogeen lampjes zodat u deze nog gewoon bij ons kunt bestellen. Daarnaast zijn halogeen lampen voor speciale toepassingen nog steeds toegestaan omdat deze niet vervangbaar zijn door zuinigere alternatieven.

Toch liever een lamp met laag verbruik? Dan kunt u in onze webshop vaak ook een LED lamp kopen met de vorm en fitting van uw voorkeur. Bij onze LED lampen staat ook vermeld welk wattage halogeen lamp deze vervangt.

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.